Vin til vilt

 

Til all god mat hører en god vin!

 

Våre opplevelser rundt bordet i søken etter de gode smakene bidrar gjerne til at vi stifter bekjentskap med endel gode viner som passer til viltet.

Vinen nytes som forberedelse når gjestene ankommer, mens maten lages, under måltidet og etter middag når smakene evalueres.

 

Det er en ære å kunne dele erfaringene med dere.

Tips fra andres erfaringer mottas også med stor takk.

 


 

 

E post: villsvinjakt@gmail.com

Arne Brimis Viltvin 2009,

Vignerons d’Estezargues, Sør-Rhône


 

Fin fasthet med modne, røde bær. Passe krydder og middels fruktsødme. Litt tannin i ettersmaken. Til villsvin, dåhjort og rådyr.

 

                    

Domaine Andrè Brunel


 

Til vilt trenger vi ganske fyldige og smaksrike viner uten altfor aggressive garvestoffer.                

Fra vindistriktet i Frankrike der Châteauneuf-du-Pape som den mest kjente kommer

Côtes du Rhône fra vinhuset Andrè Brunel. Denne rødvinen fra Rhône-distriktet i

Frankrike passer meget godt flotte villsvin og vilt middager.

 

Dyp rubinrød på farve. Typisk duft av mørke skogsbær med innslag av urter og lyng.                           

God fylde med rik frukt, bra syre og ganske lang ettersmak med fine tanniner.

Pris kr 145,-   Vnr: 48076

 


 

Jaboulet Parallèle 45 Côtes du Rhône 2006

Dyp rubinrød farge. Duft som av skogsbær, solbær, paprika og krydder.

Stoffrik med saftig plommefrukt i munnen. Moden, behagelig, tiltalende vin med god lenge.                 

 

Pris kr 120,- Vnr: 57762

 


 

Ravenswood Vitners Blend Zinfandel 2001

 

Bibendum
Sursøt duft av moreller og kirsebær samt noe sjokolade.

Saftig og fruktig. Søtlig, men god. Til krydrete kjøttretter.         

 

Pris kr 159,-

Vnr:46780