Skumringsjakt

Ofte foregår jakten i skumring og ettersøk i mørket. Ettersom siktemiddel med IR ikke er lov, er en håndholdt infrarød kikkert et godt alternativ. Det finnes mange typer og kvaliteter på markedet. Våre erfaringer er at kikkerter til ca kr 4500,- er "bra nok". Men her vil også erfaringene man høster bidra til å justere behovet. Ta kontakt med en av våre anbefalte leverandører på markedet. De har god kompetanse på området.

 

Frossen på bena

Ettersom bena og fingrene er noe av det første man begynner å fryse på, har vi testet Harkila Inuit støvlene. Støvlenes eneste minus er at de ikke egner seg til å bevege seg over større avtander. Det er de etter vårt syn for store og tunge til. Å sitte stille i et tårn gjør at støvlene virkelig kommer til sin rett. De har meget god isolasjonseffekt og gjør at du kan sitte mye lenger uten å trenge å fryse.

Absolutt å anbefale!

Vi legger fortløpende tips om utstyr til jakten. Om dere har spørsmål vedr. temaet mottar vi gjerne E post, og vi svarer så godt vi kan.

Skitt jakt!

Utstyr

Å gi tips og råd for en behagelig jakt er mye basert på egne erfaringer, og vurderingene vil også være subjektive.

I vår jaktform med jakt fra tårn i nærheten fòringsplasser er det allikevel enkelte problemstillinger må ta hensyn til.

Når man sitter "ute" er temperatur, særlig om vinteren en utfordring. Selv om man kler seg godt, med mange lag ulltøy, vil man, om man sitter lenge nok begynne å fryse, Om man putter bena ned i en sovepose vil dette utsette frysingen mye.

En medbragt tissebøtte vil også være en fordel, da den følelsen ofte kommer med frost i kroppen. Og det er ikke noe tema å gå ut av tårnet for å tisse.

                     

I lukkede tårn kan det ofte gå greit å medbringe en liten propanovn som ikke bråker så mye. En Blue Cat ovn er meget god. Den hverken bråker, eller lyser opp inne i tårnet. En svakhet med propan er at den fryser nårdet blir endel kuldegrader

 


 

E post: villsvinjakt@gmail.com