For å pakke så rasjonellt som mulig bør man tenke på liten vekt og praktiske plagg, For å tilfredstille kravet om vindett, vanntett og lett jaktdress i camo falt valget på Beaver Lakes lette jaktdress. Dressen er forholdsvis tynn ved kuldegrader, men holder godt hva den lover med vann og vindtett.

Med kuldegrader om natten, og sol, varmegrader og regn på dagen, er det bare å kle på seg etter behov med flere lag under. Det er ikke nødvedig å ta med seg en tykk varm dress i bagen.

Anbefales!


 

På bjørnejakt vet man ikke hvilke hold man må skyte på, men opplysninger jeg fikk på forhånd var at guidene ofte ville at man skulle skyte på lange hold. Valget falt derfor på Federal Fusion Win Mag 300. Rett kulebane, og bra vekt. 180 Grain.

Anbefales!


 

Stile Longs og overdel i Scent Factor pustende og fuktavvisende på en gang? Synes kanskje plaggene ble litt kunstige å ha på. Litt kalde også. Godt jeg hadde bambustøy under!

 

Anbefaler ikke dette!


 

Fiskestang fra Shimano. Lars Monsen på kryss og tvers bruker visstnok samme i følge butikken. Valget falt på Shimano Force Master 210.Lett, hendig med stiv nakke! Meget fin lettstang med godt hold i. Jeg dro greit inn en Lake Trout på 5 kg! Pakk den sammen med rifla i våpenbagen, så er den perfekt til bruk når du kommer frem. Med Bercley 0,17 fireline, en perfekt kombnasjon i Babin Lake.

 

Anbefales!


 

Min honnør til Olav Tufte og teamet! Bambusundertøyet fungerte perfekt. Med dårlige tørkemuligheter i campen, kuldegrader om natten og høy aktivitet på dagen i både sol og regn. Jeg må få tak i mer av dette! Ser klart at bambus har noe for seg innerst mot kroppen. Det føles mykt, lett og behagelig å ha på. Bruker dette til både trening og jakt.

 

Anbefales!


 

 

Trenger man noe solid å pakke i som er vanntett, slitesterk og lett å bære med seg. Northface Duffel Bag blir brukt av folk på ekspedisjoner verden over. Låsbar og lett og bære med seg. Ryggsekk stropper gjør den til en ryggsekk om det behøves. Vanlig løftestropper er til for å løfte som vanlig bag. Jeg brukte den største på over 100 l. Funker meget bra! Kjøp en fancy farge, så er den lett å kjenne igjen på bagasjebåndet på flyplassen.

 

Anbefales!


 

 

Recommendation
Outfitter      Jakten    Fiske    Reiserute    Informasjon    Galleri    Utstyr
Under planlegging av turen til Canada ble mangt et media sjekket for å finne ut mest mulig om utstyr og opplysninger man kunne dra nytte av før man reiser.

Man oppdager at ikke mye er lett tilgjengelig f.eks på nett. Jeg vil derfor forsøke å gi noen tips.


 

 

 

 

 

På lange hold liker jeg godt min Howa 1500 Win Mag 300 Sporting rifle.

Langt løp, ingen lettvekter, men med tofot, et ypperlig våpen til bjørnejakt. Også et rimelig våpen som produsenten har skjønt man nå kan prise høyere.

 

Anbefales!