United Guide Outfitter/Atira/Oppleverden

For å bestille drømmejakt på svartbjørn i Canada ble vi anbefalt å kontakte Opplevverden.no. De er agent for United Guide Outfitter i BC Canada.

United Guide Outfitter er et familieforetak drevet av Michael Shneider og kona Manuela. De har drevet med jaktguiding i ca 10 år. Det er ikke noe vil om at de er i besittelse av noe av det beste av jaktterreng i provinsen. Vi hadde ca 50 bjørneobservasjoner i løpet av den uken vi var der. (22-31 mai 2014)

Hva svarte ikke til forventningene?

De reklamerer med at man sørger for å bringe deg trygt til og fra helt fra du ankommer flyplass, til hotell, ut i jaktterreng og camp, tilbake til hotell og til flyplass ved avreise. Da jeg ankom Prince George flyplass litt sent, etter å ha mistet et fly, var det allikevel ingen der fra outfitter som kom og hentet meg. Etter noen forsøk på å ringe og sende SMS fikk jeg kontakt med outfitter for å få greie på hvilket hotell jeg skulle på. Jeg ble da oppfordret til å skaffe transport på egenhånd, og ankom i taxi til hotellet. Dagen derpå ble vi som avtalt hentet på hotellet.

Jeg hadde i utgangspunktet fått fellingstillatelse på 1 stk svartbjørn, og 1 stk ulv, og gledet meg stort til å få muligheten.

Men jeg skjønte fra info jeg innhentet før turen at å skyte ulv ville bli veldig vanskelig. Derfor ønsket jeg å koste på meg en bjørnelisens nummer to. Opplevverdens kontaktmann i Norge lot meg forstå at dette ikke var noe problem, bare jeg tok det opp med outfitter med det samme jeg fikk kontakt med dem i Prince George. Skuffelsen ble derfor stor da jeg ikke fikk lisensen allikevel. Noe spesiell grunn til hvorfor jeg ikke fikk, ble aldri noe tema!?

Saken ble ikke noe bedre da jeg ironisk nok felte en stor flott bjørn allerede første dagen. Det ble derfor et skår i gleden at jeg ikke kunne jakte mer bjørn resten av uken.

Jeg sitter derfor igjen med litt blandede følelser om hva dette gjør med anbefalingene jeg ønsker å komme med. Svaret og nøkkelordet jeg velger å være kritisk til er service!! Jeg opplever at det ikke er samsvar mellom det som presenteres i prospekt fra agenten i Norge, til det man får av outfitter i Canada. Det er et fantastisk område å jakte i, men tipset vil kanskje være å prøve å få direkte kontakt med outfittere som driver i samme område? Dette for kanskje unngå annenhåndsinformasjon og misforståelser?

             
Etter en lang reise på 23.5 timer, og en god natts søvn på hotellet Esters Inn var det godt å bli hentet til turen ut i villmarken.

forberedelser med pakking av biler, og påfylling/bunkring av drivstoff foregikk i flere vendinger. Første mellomstopp var Michael og Manuela Shneiders hus i utkanten av Prince George, der både bjørne og ulveskinn ble beskuet før neste stopp Fort Saint James.

Der møtte vi også de første av guidene i følget.

Turen gikk så videre til Fort Saint James der vi møtte Hans, Leroy og Shannon Sturm, som skulle ble våre guider og kokk ute i villmarken. Vi tre nordmenn som skulle jakte sammen fortsto så etterhvert at vi ikke skulle til Driftwood Valley, men til en camp ved Babin Lake. Forøvrig et fantastisk bjørnområde med både Grizzly, svartbjørn, gaupe, wapiti og Elg.

     
United Guide Outfitter reklamerer med god jakt i flotte områder, og det gjør de med rette. Uavhengig av opplysninger man får på forhånd er det nødvendig å ha et åpent sinn for hva man møter av fasilliteter ute i villmarken. Campene er av forskjellig kvalitet, og man er prisgitt outfitter for hvor "primitivt" man bor.

Lar man jakten komme i fokus og har et åpent sinn, og tilpasser seg det andre, blir jaktopplevelsen den beste. Så om du forventer service, gode fasiliteter i campen, og valuta for pengene er dette prisgitt forventningene man har.

Vil man at alt skal være "på stell" før man reiser fra Norge er kanskje ikke den løsningen vi valgte den optimale.

Ta gjerne kontakt for en jaktprat, så gir vi gjerne råd!

 

 

Alf Einar Kvernberg

 

Outfitter      Jakten    Fiske    Reiserute    Informasjon    Galleri       Utstyr
Opplev den ultimate jakt tur nær Rocky Mountain i Canadas villmark
Vi skjønte etterhvert også at guidene våre, som ikke hadde vært i område vi skulle før, slet litt med å følge kartet, men når vi kom frem rigget vi oss til så godt vi kunne med de midler vi hadde. Feilkjøringer gjorde sitt til at vi ble noe forsinket til campen. Slik at den planlagte prøveskytingen av riflene måtte vente til neste dag. Da traff vi også på jeger nr 4. Buejegern Steve og hans guide Keith. Disse ble et meget godt bekjemtskap, med gode historier rundt leirbålet.

Området lovet godt for jakten, og guidene ytet bra service, og lot oss bestemme mye av fremdriften selv. Så jakten og fisket ble meget bra.