Optikk

Ved jakt på villsvin sitter man ofte i posteringstårn utover kvelden og natten i varierende og dårlige lysforhold. Nødvendigheten av å ha en lyssterk kikkert er derfor meget viktig. Riflekikkerter med min 56mm lysåpning er absolutt en fordel.

Da det ikke er lovlig med nattkikkert på geværet, er en mulighet å bruke håndholdt nattkikkert til å observere viltet. Det er dermed enklere å lokalisere og kjønnsbestemme dyrene. Om man har et lyssterkt kikkertsikte kan man med god sikkerhet sette et dødelig skudd.

I tilfelle hvor man får en lys bakgrunn gjør dette også saken enklere.

                   

Nattkikkerten forsterker opp det eksisterende lys og øker kontrasten fra måne, skylag og atmosfære, og gjør at man i mørket hvor man normalt ikke ser, meget godt får frem detaljert og tydelig det man ønsker å observere. Bildet vises i et grønt bilde fra en fossforskjerm.. Enkelte modeller levers med I/R (infrarød lyskilde) som er et usynlig lys for mennesker og dyr, men som fungerer som en lyskaster ved observasjon igjennom en nattkikkert.

Rekkevidden på de infrarøde (I/R) lyskildene varierer alt fra ca 40m til over 300m med de kraftigste. 1.generasjons modellene forsterker lyset far 2-4000x, mens 2.generasjon modellene forsterker opp lyset over 30.000x

 

Vi samarbeider med seriøse, gode leverandører av kvalitetsoptikk

Disse yter meget god service, og gir deg som kunde profesjonell oppfølging.

                                       

 

E post: villsvinjakt@gmail.com