Webside: Kvernberg Designtjenester

Org.nr:     984 393 385

Etablert:  22.04.2002

E post:     kvernberg@villsvinjakt.no

 

       

 

 

     Hjem   Om oss      Skjema      Jaktleie      Sikte      Guider     Bjørnejakt        Viltstell          Bilder     Hund

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historie

Som mangeårig, ivrig jeger etablerte jeg Villsvinjakt.no i 2002.

Etterå ha jaktet siden 1975, fra fuglejakt, småviltjakt, hjortejakt, villsvinjakt og en liten smak av bjørnejakt, ble behovet for å dele med seg av det jakten bød på stort.

Fra å være mest småviltjeger i yngre år, ble årene fra ca 2000 og frem til i dag mer og mer preget av jakt på hjortedyr og villsvin.

 

Villsvinjakten bød på mang en spennende nattjakt, som man som hjorteviltjeger ikke opplever. Å sitte ute på nattestid for å vente på villsvin, gjorde jaktopplevelsen meget spesiell og spennende. Når man ikke kan bruke øynene for å spotte viltet, ble hørsel og andre sanser viktigere.

Denne jakten gav så spesielle opplevelser at jeg i 2008, sammen med to andre kjøpte et torp i Sverige.

 

I utgangspunktet skulle dette være en hobbygesjeft vi skulle drive med, men andre jegere banket på døren for å få ta del i det denne flotte jakten gav. Så vi åpnet opp for at andre også kunne komme på visitt. Og der er vi i dag. Vi opplever å tenne mang en gnist i et jegerhjerte som ikke har prøvd villsvinjakt før. Lærekurven for oss alle peker fortsatt oppover. Og vi opplever stadig nye ting om dette flotte viltet.

 

Utstyr og våpen

Ettersom villsvinet har den mest aktive perioden på kveld og nattestid kreves litt spesielle tiltak for på en effektiv måted kunne drive jakt på kveldstid. Fastmontert lys på foringsplassene, og lyssterke siktemidler er meget viktig. Mange produsenter frister med alt mulig av løsninger, men ikke alle er helt lovlige enda. Ta gjerne kontakt for råd om utstyr og produsenter, så deler vi gjerne våre erfaringer.

 

Det opereres med flere typer våpen, fra hagle med slugs, til grovkalibrede rifler mm. Men "vanlige" elgrifler duger godt til jakt på villsvin. Kalibre som 308 og 30.06 er å anbefale. 300 W.mag er min favoritt, men det er pga dåhjortjakt, lengre avtander, og rettere kulebane.

 

Jakt i utlandet

På min ferd mot å prøve annen jakt reiste jeg i 2014 til Canada på bjørnejakt. En flott opplevelse med både jakt of fiske. Om dere ønsker å se litt fra den turen, klikk inn på linken som tar dere dit. En jakttur å anbefale for den som vil oppleve noe annet. klikk her

 

Utøvelse av jakten

Villsvinjakt foregår på flere måter. Drivjakt med hunder, og nattjakt fra foringsplasser fra tårn.

Hvilke av metodene som appelerer til de fleste er vanskelig å si. Her er meningene mange.

Ta kontakt, så hjelper vi gjerne.

 

Alf Einar Kvernberg