Bjørnejakt i Mai

Etter en god natt søvn våknet vi opp til strålende vær og en bedre frokost. Guiden min Hans, spådde god sjanse for bjørn denne dagen. Den gamle firehjulstrekkeren med V8 motor brumlende på tomgang jobbet seg ut fra campen, og inn i bjørneterrenget.

Vi kjører langs med øde tømmerveier med eksotiske navn som Fleming Road og Phantom Road,og det går ikke lenge før den første bjørne observasjonen er et faktum.

Etterhvert kommer vi litt opp i høyden, rundt et område ved Wolf Road og Sonny Boy Road. Her oppdager vi ferske, store bjørnespor!! Pulsen slår litt heftig i det vi går ut av bilen. Hvor er bjørnen??

Etter spor og bjørnebæsj å dømme er ikke bjørnen langt unna. Vi kan nesten lukte den, og vi beveger oss så stille vi kan ut av bilen.

Sporene går langs med vegen, og vi har gunstig vind rett imot oss. Den får ihvertfall ikke været av oss!! Vi beveger oss ca 200 meter i retning av der sporene går, og plutselig ser vi en stor svart bamse bevege seg i godt driv i motsatt retning. De fleste av de bjørnene vi har observert til nå har tatt livet med ro i solen, og beitet rolig på kløver og gress i vegkanten. Sjansen på skudd er derfor bedre i slike situasjoner da dyrene ofte snur seg og blottlegger bredsiden sin. Denne bjørnen gjør ikke det.

Vi følger etter et godt stykke gjemt i vegetasjonen langs tømmerveien. Den store bamsen beveger seg målbevisst i retning av noe vi ikke vet hva er. Når vi er ca 60 - 70 meter bak, dreier den plutselig av til venstre og inn i et gammelt hogstfelt ved siden av vegen.

 

 

              

 

Det skal bli fint å treffe gutta i campen for å dele jakt opplevelsen med dem.

Senere samme dagen skyter en av de andre gutta Trond nok en bjørn. Den tredje jegeren i campen, Øyvind skyter sin bjørn 3 dager etter oss andre.

Et fantastisk resultat, en stor bjørn til hver blir resultatet.

 

Outfitter      Jakten    Fiske    Reiserute    Informasjon    Galleri    Utstyr
Recommendation

Jakten blir med ett vanskeligere nå som vi ikke lenger ser bjørnen. Vi sniker oss forsiktig opp til der vi så bjørnen forlot veien. Da ser vi den! En stor hannbjørn står ut ute på hogstfeltet, omkranset av lave furu og grantrær. Undervegetasjonen er dekket av gamle, tørre kvister og grener fra tømmerhogger aktivitetene her tidligere.

Hvordan skal vi greie å snike oss innpå med så stor sjanse for å bli oppdaget? Vi må bare prøve.....

Opplev den ultimate jakt tur nær Rocky Mountain i Canadas villmark

 

 

                      

Da med ett ser vi hvorfor bamsen hadde det så travelt. En bjørn til! 60 - 70 meter ifra oss ser vi nok en bjørn. En stor fin binne, sikkert klar for et eventyr med den staselige karen.

Vi prøver å nærne oss, men det er vanskelig å finne plass å tråkke på imellom alle de tørre kvistene. Midt i et C moment ser jeg at binna reiser seg på to og kikker i vår retning. Et blikk bort på den store bamsen viser at også han ser noe mistenkelig i vår retning. Jeg løfter børsa og sikter. Bjørnen står med fronten rett imot meg, så jeg ser den godt. Men et skudd på 70 meter i fronten på dyret er et sjansespill.  Jeg velger å la vær, da jeg heller ikke står støtt, uten anlegg. Friskyting under disse forhold er ikke aktuellt for meg.

Da jeg ser bjørnene trekke sakte unna inn i blant noen tette juletrær bestemmer jeg meg for å trekke tilbake til tømmerveien.

Etter en kort rådslagning bestemmer vi oss for å følge tømmerveien videre, for så å dreie inn mot enden av juletreskogen vi så bjørnene gikk inn i. Vi blir sittende et kvarter til tyve minutter før vi bestemmer oss for å gå ned til veien igjen, og eventuellt tilbake til bilen. Guiden må ha et lite nødvendig ærend i skogen, så jeg beveger meg ned til vegen alene.

Plutselig ser jeg to bjørner komme rett imot meg. Jeg har gunstig vind, og er ikke blitt oppdaget, så jeg legger med ned i gresset ved siden av veien. Jeg slår ut tofoten og blir liggende å vente! Bjørnene kommer nærmere og nærmere. Hvem kommer først? Binna eller hannbjørnen? De er nå å nære at jeg blir bekymret for at de skal tråkke på meg.  Nå ser jeg at den store kommer først. Jeg ser en stor hvitt flekk i brystet på bjørnen, og sikter på denne. Guiden i gresset 15 meter bak meg hvisker shoot!!, shoot!!,men jeg bestemmer meg for å vente litt til.

Da bamsen kommer på tyve meter skyter jeg.Win Mag 300 kula går inn i brystet på kloss hold, og bjørnen går opp på to og gjør et byks og blir liggende under 10 meter fra der jeg ligger. Binna kommer rett bak og skjønner ikke hva som skjer før jeg vifter med armene og jager den vekk. Vi konstaterer at bjørnen døde momentant, og bøyer hodet i ærbødighet for en vellykket jakt!