Godkjenninger

   Stamtavle..........................................................Se her

   Albueleddsatrose dokumentasjon....................Se her

   Hofteleddsdysplasi (A)....................................Se her

   Blodsporprøve................................................Se her

 

Webside: Kvernberg Designtjenester

Org.nr:     984 393 385

Etablert:  22.04.2002

E post:     kvernberg@villsvinjakt.no

 

       

 

     Hjem   Om oss        Skjema         Jaktleie          Sikte      Guider     Bjørnejakt             Viltstell          Bilder   Hund

 

 


 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår nye hund Vega

Hjemmeside.......................................................Se her

Stamtavle..........................................................Se her

 

 

 

            

Wachtelhunden

 

Ettersøkshund

Som alle jegere kjenner til er det krav om tilgang på godkjent ettersøksekvipage ved jakt på klovvilt. Etter endel research på let etter egnet hund til vårt formål falt valget på Wachtelhund.

Disse egner seg både på rådyr hjort og villsvin.

 

Jeg kjøpte Hero som valp, og brukte han til ettersøk etter påskutt vilt.

 

Ettersom vi kun har oprert på mindre teiger på vår eiendom i Sverige, i hovedsak på villsvinjakt, har vi ikke sluppet hunden løs for los, og ettersøk her. Vi bruker hunden til ettersøk, med kontroll i snøret, og det har fungert bra i disse områder.

Ved bruk hjemme i Norge har vi jaktet i større områder, og i disse tilfeller fungerer det fint å slippe for los. Det fine med Wachtelhund er at den i hovedsak har korte loser på ca 15 minutter. Det er godt å slippe å sitte i skogen i timevis å vente på hunden før vi skal hjem.

 

En bakdel vil muligens være tempo hunden loser i. Min erfaring, med min hund, er at han er raskere til bens, og kommer tett opp til viltet under los. Farten dyra kommer i, gjennom skogen, vil bety at de kommer fortere på jegeren. Da gjelder det å være ekstra oppmerksom.

 

Raseinfo

Wachtelhunden er en kortdrivende hund. Dvs at den kun jager ca 15 minutter før den vender tilbake.

Den apporterer mindre vilt som f.eks ender og hare, men gjerne også rev. God jaktlyst. og meget bestemt av natur gjør at den fort tar kommandoen selv, om ikke eieren styrer med fast hånd. Av størrelse er den en mellomting mellom drever og springer spaniel. Egner seg godt til både jakt og familiehund

 

 

Hero - Skebergas Decimus

I familiesituasjon har vi hatt en hengiven, klok og god hund. Lukket opp dører selv, med den ulempem det hadde. Ordet "TUR" passet alltid helt perfekt. Glad i å trekke oss på ski, gjorde at energien fikk utløp.

Kosegris til tusen, til alles store glede. Visste veldig godt når det var kvelden, men likte ikke legge seg. Bare hvis han fikk bestemme selv.

Tok seg gjerne en tur ut på egenhånd, om anledningen bød seg. Men etter har ble mer "moden" ble ikke turene så lange at vi trengte å lete etter han.

 

Han var veldig lite syk, gjennom livet, men når han ble tolv år innhentet kreften han. Han fikk en kreftsvulst på nakken det ikke gikk an å gjøre noe med. Han var "sprek" inntil noen timer før vi lot han sovne inn.

 

Hvil i fred kjære Hero. Du er og blir dypt savnet. Og kanskje en dag kommer en ny Wachtelhund inn i livene våre, men akkurat nå er du uerstattelig

Vi får vente å se.