Fiske i Babine Lake

Fiske i Babine Lake kan bli en flott opplevelse for den som vil prøve seg. Sjøen inneholder flere typer fisk i forkjellige størrelser. Fiske fra kano er å anbefale, men kan by på utfordringer nåe det gjelder å lande stor fisk. Da er det tryggest å padle inn til stranden for å berge fisken inn der.

Babine Lake er 177 km lang, så det er mye vann å fiske på. Lake Trout, Rainbow Trout og Steel Head er mest vanlig å få her. Vi fisket i slutten av mai, slik at det vi fikk var Lake Trout og Rainbow Trout.

Lake Trout på 2,5 - 5 kg, og mindre Rainbow Trout fra 0,5 - 1,5 kg ble halt i land i løpet av noen få timer. Vi prøvde både spinnere og sluk, men den som virket best var "Møre ungen" i sølv med røde prikker. Møre sild med rød rygg virket også godt på regnbue ørreten.

Det er bag limit på stor fisk i sjøen. Man kan ta opp 1 stk fisk som måler over 50 cm i lengde. Undertegnede tok en stor Lake Trout hver dag, så da må man gå tilbake til å fiske mindre regnbueørret fra 0,5 - 1,5 kg. Men det er gøy det også, for fiske er vesentlig bedre enn hjemme.

Steel Head fisker man helst i August og utover høsten. Da kommer laksen i stort antall opp elvene. Steel Head er en fantastisk flott fisk som kan bli meget stor. Denne er fisken er det regelen "Catch And Release" på. Så om mann får en slik på kroken er det bare å knipse bildet, for så å slippe den ut igjen. Jeg fisket med en Shimano Force Master 210 fiskestang med 0,17 mm Bercley fireline. Det bet villig på 18 grams "Møreungen" i sølv med røde prikker.

 

Recommendation

Outfitter      Jakten    Fiske    Reiserute    Informasjon    Galleri    Utstyr
Opplev den ultimate jakt tur nær Rocky Mountain i Canadas villmark

 

                      

 

Vi opplevde dessverre ikke å stifte bekjentskap med den berømte Steelheaden, men Babin Lake bød på et bra fiske i for det meste strålende vårvær.

Det eneste vi var litt forsiktige med var å bevege oss for langt ut i kano. Sjøen er meget lunefull, og det blåser fort opp og det blir store bølger. Indianerene vi traff på Babine fortalte oss om noen flotte fiskeplasser. Men om det var for å forvirre oss eller hjelpe oss vites ikke, Vi fisket der vi trodde fisken var, og resultatet var slett ikke verst.

 

Skitt fiske!

Alf Einar:-)