Bjørnejakt ved Babine Lake - British Columbia

Babine Lake er den lengste naturlige innsjøen i British Columbia. 177 km lang. Den ligger nordvest for byen Prince George der vi ankom flyplassen fra Vancouver.

Sjøen har et netto areal på 479 km/2, og Babine River renner ut av denne og inn i Skeena River.

   

 

Etter å ha blitt hentet i Prince George går reisen via Fort Saint James og 5 timer med bil inn i bjørneland.

Vi tror vi skal til Driftwood Valley, men ender på en camp mellom Babine og Trembleur Lake. Det virker lovende, for vi gjør flere bjørneobservasjoner på veg inn.

Campen består av et uisolert spikertelt uten vinduer, og et mindre ved siden av, som er montert oppe på et tilhengerunderstell.

Ettersom det ikke er vinduer i disse, er hodelykt kjekt å ha inne, både natt og dag for å finne frem i tingene. På utsiden er det bålplass med benker rundt. Toalett fasiliteter er i to mindre arrangementer med hull i bakken med reisverk kledd med presenning. Det er spennende å stå opp midt i natten for å gå på do, med grizzly og svartbjørn som nærmeste nabo!

Måltidene tilbringer vi på godværsdager rundt leirbålet, og inne i "sovehulen" på regnværsdager, utstyrt med hodelykt for å se. Strøm til f.eks lys er ikke tema.

Vi er fire jegere i campen som er servet av 3 stk guider, og ei kokke. Guidene, en av jegerene og kokka plasserer seg i telt med vedovn, og vi andre etablerer oss i det som senere blir kalt "The Cave" (Pga evig mørke inne)

Det er også etablert en slakteplass med opphengsmuligheter i camp, og den skal bli bra benyttet etterhvert. For å fiske må det endel organisering til da sjøen ligger ca 15 minutters bilkjøring unna.

Avhengig av hvor fort man feller bjørnen man har felling på, er det muligheter for å fylle dagene med fiske. Men det er ikke anledning til å bevege seg alene ned til sjøen, da dette er et stykke unna. Går man seg bort i dette området er sjansen for å finne tilbake minimal.  Dette pga avstander og ingen dekning via kommunikasjonsmidler.

Det eneste som dugde her ute var satelittelefon, men den var beregnet mer til nødsfall og viktige samtaler med outfitter. Hver enkelt kunne derfor ikke utstyres med dette.

Det er med godt mot, og bra motivasjon til improvisasjoner vi etablerer oss i campen, Dagene vil vise om villmarken atter en gang vil kalle for en ny jakt, ved en senere anledning......

Skitt jakt!

 

Outfitter      Jakten    Fiske    Reiserute    Informasjon    Galleri    Utstyr
Opplev den ultimate jakt tur nær Rocky Mountain i Canadas villmark
                      
Recommendation